Digitalisering & software

Trenger du hjelp eller rådgivning?

Usikker på hva du skal velge, eller trenger du kjøpshjelp? Snakk med oss direkte eller trykk på knappen til kontaktskjemaet så hjelper vi deg!
63 92 99 20

Fremtiden innen
stillasbygging er digital.

LAYPLAN SUITE
- DEN INTEGRERT PROGRAMVARELØSNING

LayPLAN SIM

Scaffolding Information Modeling – SIM – er en prosess basert på 3D modeller og er designet av Layher for å møte de spesifikke kravene knyttet til konstruksjon av stillas.

SIM tillater deg ikke bare å planlegge, sette sammen og styre midlertidige stillas konstruksjoner mer effektivt, men i tillegg også;

 • Planlegge sikkerheten ved hver byggeplass.
 • Økt sikkerhet og fortjeneste for hvert prosjekt.
 • Gjennomsiktighet i alle arbeidstrinn og kostnadskontroll.
 • Reduserer nedetid.
 • Realistisk planlegging av stillaser ved bruk av 3D.
 • Visualisering av designet for bruk i profesjonelle presentasjoner.
 • Kollisjons test.
 • Dataoverføring til strukturelle analyseprogram.
 • Liste over materialer til planlegging av logistikk og kostnader.
 • 2D visning av montering.
 • Simulering av konstruksjons sekvenser.
 • VR modeller for virtuell visning.
 • Kommunikasjon og data utveksling med mobile enheter.

LayPLAN Classic

Med modulene i LayPLAN CLASSIC for Allround-stillas og SpeedyScaf kan stillasløsninger raskt og enkelt individuelt konfigureres. Enten det er for sirkulære stillaser, fasadestillaser laget av SpeedyScaf, flak av fag og frittstående tårn laget av Allround-stillas eller for strukturer med midlertidige tak.

Når dimensjonene og den nødvendige monteringsvarianten er lagt inn, leverer LayPLAN CLASSIC et stillasforslag på sekunder, inkludert forankring, avstiving og sidebeskyttelse. I prosjekteringsfasen beregnes og vises fortløpende totallengde, ståhøyder og arealer for å løpende vise gjeldende plan. En materialliste kan også lages ved å trykke på en knapp og deretter skrives ut, sammen med en monteringsskisse for området som skal innkapsles i stillas pluss totalvekt. Dette hjelper også med logistikken – det nødvendige materialet er garantert å være der hvor det trengs.

LayPLAN CAD

Takket være integrasjonen lagt inn i LayPLAN-systemet kan grunnplanleggingen håndteres i automatisert form ved hjelp av den velprøvde LayPLAN CLASSIC. Prosjektdata kan raskt registreres ved hjelp av inngangsmasker, noe som sikrer en tidsbesparelse for hver bestilling.

Dataene eksporteres enkelt inn i AutoCAD-programmet, som gir ytterligere muligheter for detaljert 3D-planlegging. En visuell kollisjonssjekk er mulig ved hjelp av volumgjengivelse. Ved å bruke en praktisk søkefunksjon med forhåndsvisning, finner ikke bare stillasplanleggere et omfattende bibliotek med Layher enkeltdeler, men også sammenstillinger som allerede er prefabrikkert for enda raskere designarbeid. 

Man kan deretter skrive ut detaljtegninger. Det er også mulig å eksportere dem som en 3D-modell, f.eks. for profesjonelle kundepresentasjoner eller for å dele 3D-modeller. En overføring til visualiserings- eller animasjonsprogramvare er også mulig. Dette gjør at prosjekter ikke bare kan planlegges økonomisk og tilpasses nøyaktig til faktiske krav, men også presenteres profesjonelt for kundene. LayPLAN CAD-modulen er tilgjengelig på tysk, engelsk, fransk og spansk.

LayPLAN til RSTAB

LayPLAN til RSTAB gjør det enkelt og raskt å overføre Allround stillaskonstruksjoner planlagt i LayPLAN CAD til Dlubal RSTAB rammeprogram. Behovet for en ny modellering i planleggingsprogrammet er eliminert. 

Som et resultat trekker brukerne fordelen av enorme tidsbesparelser, og kan i tillegg unngå mulige feilkilder. I tillegg til geometrien i designet overfører grensesnittet LayPLAN TIL RSTAB også statisk relevant informasjon, som tverrsnitt og materialdata, stavtyper, eksentrisiteter og ikke-lineære forbindelsesdefinisjoner i henhold til godkjenningene.

LayPLAN Materialforvalter

LayPLAN Materialforvalter finnes både i LayPLAN CLASSIC og i LayPLAN CAD. Materialliste kan genereres automatisk fra begge program og overføres til LayPLAN Materialforvalter for videre redigering. Det kan enten lages en enkel materialliste, eller så kan flere konstruksjonsseksjoner deles opp i ulike lister slik at priser og vekt kan vurderes separat.

 

For en bedre forståelse vises en forhåndsvisning av komponentene i programmet og bildene kan eventuelt inkluderes i utskriften, noe som gjør det lettere å finne stillaskomponentene under lasting og montering.

LayPLAN VR

LayPLAN VR visning er kostnadsfri og muliggjør en virtuell visning av stillasstrukturer, og gir et realistisk inntrykk av ethvert oppsett. Det gjør det til et svært nyttig verktøy, for eksempel når man skal koordinere arbeidet som skal utføres på stedet av representanter for de ulike yrkesfagene, eller ved vurdering av sikkerheten knyttet til arbeidet. 

Basert på dataene fra LayPLAN CAD kan Layher lage VR-modeller for deg som kan vises i LayPLAN VR visning. Hvis du har spørsmål om å lage VR-modeller, vennligst ta kontakt med Layher. Den virtuelle omvisningen krever at et eget hodesett for VR, f.eks. Oculus Rift eller HTC Vive, kobles til arbeidsstasjonen. Alternativt kan LayPLAN VR visning også startes i skrivebordmodus uten eget hodesett for V.

LayPLAN Rullestillas konfigurering

Ved å bruke LayPLAN Rullestillas konfigurering er det mulig å velge standard rullestillasløsninger – raskt og enkelt. Etter inntasting av arbeidshøyde, nødvendig arbeidsområde og valg av monteringsstruktur, gir programmet deg et løsningsforslag med bilder og materialliste. 

Områder med innvendig tilgang til stige, veggstøtte eller konsollbraketter kan velges – også som konstruksjoner med flyttbar bjelke eller stabilisatorer. Alle monteringsstrukturer i henhold til brukermanualene er tilgjengelige.

Fordelene med Layher

Alle nødvendige deler inkludert
Alt på lager
Høy kvalitet og sikkerhet
Omgående levering
en_USEnglish

Ferieavvikling

Vi holder feriestengt.

Jessheim: 
UKE 29

Stavanger:
UKE 28, 29 og 30

We are closed due to summer holiday
Jessheim: Week 29
Stavanger: Week 28, 29 and 30